Ми неодноразово чули, що китайську візу отримати доволі складно. Не виключаємо, що десь так воно і є, проте наш випадок свідчить, що не скрізь однаково. На практиці все вийшло простіше, ніж ми сподівались.

Чимало друзів-мандрівників радили нам робити візу в Китай у місті Чанг Май, Таїланд. Оскільки це місто на нашому шляху, то ми вирішили не зволікати і наступного ж дня по приїзду в цей край, подались в китайське посольство з усіма документами та паспортами. Оформлення візи тут займає 4 робочих дні.

Кошти за візу платити потрібно лише під час отримання паспорта. Себто в разі неотримання візи гроші не пропадають. Туристична одноразова віза на 30 днів коштує 1100 бат (30$). Віза для дитини за такою ж ціною.

Китайське консульство The Consulate General of the People’s Republic of China in Chang Mai знаходиться на межі квадрату старого міста, тобто фактично у центрі, за адресою: 111 Changloh Road, T.Haiya, A.Muang, Chiang Mai 50100 Thailand

Необхідні для подачі документи:
1. Заповнена анкета англійською мовою (бланк можна взяти в консульстві, там же й заповнити)
2. Закордонний паспорт
3. Копія першої сторінки паспорту та тайської візи
4. 1 фотокартка 3х4
5. Бронь авіаквитків у два боки
6. Броні готелів в кількох містах Китаю
7. Свідоцтво про народження дитини (англійською мовою)

Ніяких довідок з роботи та підтвердження наявності фінансів не вимагається. Ми давали довідку з банку, її віддали нам назад – вона не потрібна.

11 квітня наші перші китайські візи красувалися у паспортах. Двері до ще однієї мрії відкрилися!)